Vi bruger Cookies!     

         
 X     
moerupogmyrtue

Psykoterapi -Traumebehandling - Familiebehandling
 

SE metoden er udviklet af Peter Levine, Ph.D  - forfatter af bogen ”Væk tigeren” - Borgens Forlag. Somatic Experiencing er en kropsbaseret behandlingsmetode.

Traumatiske og fastlåste begivenheder bliver nænsomt forløst gennem opmærksomhed på kroppen og dens ressourcer

Somatic Experiencing er en  metode, som er virksom til at mindske og opløse stressreaktioner fra chok og traumer.

Metoden bygger på en fokuseret opmærksomhed på kropsfornemmelser, hvorved kroppens iboende og helende ressourcer aktiveres, så der genetableres en balance i nervesystemet og stressreaktionerne opløses.

Teorien bag metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer.

Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression.

Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen.

Med SE-metoden er det muligt at frigøre de instinktive reaktioner, der er fastfrosset i kroppen.

Terapeuten guider en sanseproces, som nænsomt støtter nervesystemets naturlige evne til at flytte sig fra stress til balance. Det sker ved inddragelse af ressourcer som modvægt til traumatisering. Ressourcer giver mulighed for etablering af en proces der med terapeutisk støtte sætter kroppens selvhelende potentiale fri og fører dermed fra fastlåsthed til bevægelse. Det afspejler sig på alle eksistentielle niveauer, således at symptomerne kan mindskes og personen oplever at kunne magte flere opgaver.

Stress og angst bliver ofte mindre, funktionsniveauet forbedret, psykisk og fysisk velbefinden stiger, smerter kan blive formindsket, sanserne og tankevirksomhed skærpes, søvnkvaliteten kan bedres og betydning og meningen i livet kan ændres.

Links:

  • Chokket i kroppen" - et spændende interview med Peter A. Levine fra da han besøgte Danmark i 2012. læs interview
  • Se videoklip med Peter Levine hvor han fortæller om metoden her
  • Se videoklip hvor Peter Levine fortæller omkring børn og ADHD her

 

Få mere information om SE metoden på www.seforeningen.dk og www.traumeheling.com

Download vores brochure om SE-metoden her

Opdateret 05/11/2013